lördag 5 december 2015

Som ett Eko


Titel: Som ett Eko
Serie: Outlander #7
Författare: Diana Gabaldon
Sidantal: 1052
Förlag: Bookmark Förlag - Tack för exemplaret!
Format: Storpocket
Publikationsår: 2014
Språk: Svenska

Handling: I 1900-talets relativa trygghet har Jamie och Claires dotter Brianna tillsammans med sin man Roger MacKenzie slagit sig ned på den gamla skotska gården Lallybroch. Dramat om Briannas föräldrars liv rullas upp genom de brev som Claire skrivit. De spröda pappersarken talar om Claire och Jamie Frasers flykt från Nord-Carolina.
Claire och Jamie vet att amerikanerna kommer att segra, men inte vad det yttersta priset kan bli. Jamie skulle hellre dö än tvingas möta sin son som nu är en ung löjtnant i den brittiska armén. Deras flykt från Nord-Carolina för dem ut på havet där de råkar ut för kapare och blir inblandade i sjöstrider.
Brianna och Roger letar efter ledtrådar. Inte bara till Claires öde utan också deras eget. På ett mystiskt, oåterkalleligt och djupgående sätt är deras framtid i högländerna förknippad med liv och död i de nordamerikanska kolonierna där kriget rasar.

(Taget från bokens baksida)


Åsikter: Detta är alltså den sjunde boken. Wow. Det är väldigt många sidor en har tagit sig igenom med tanke på hur tjocka dessa böcker är.

Tyvärr kan jag inte säga att detta är den starkaste boken i serien. Den är väldigt långt ifrån dålig, men det kändes lite som att de var under standarden. Den var alltså inte lika bra som de andra böckerna, men jag tycker ändå att den är mycket läsvärd!

Vid detta lag är man väldigt investerad i Claires liv. Jag saknade hennes roll i denna bok. Visst fanns det om henne och Jamie, men de blev sidokaraktärer kändes det som. Men detta var nog för att det var fyra olika perspektiv i denna bok. 

Alla karaktärer fick en väldigt stor storyline, vilket på sätt och vis var väldigt bra. Man fick verkligen se på djupet hur de fungerade och de alla plot twists för dem och hur det blev för varje person. Detta var verkligen det jag gillade mest, hur alla karaktärer fick sådan stor plats. 

Som alltid var miljön väldigt fint beskrivet och sättet som miljön användes i förhållande till storyn var otroligt bra. 

Plus: Karaktärerna och deras storyn.

Minus: Slutet kändes lite för snabbt.

Mest intressanta karaktär: Claire.

Första meningen: Piratens huvud hade försvunnit.

Betyg:

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar