söndag 13 december 2015

Änglafall

Titel: Änglafall
Serie: Penryn & Tidernas Slut #1
Författare: Susan Ee
Sidantal: 264
Förlag: Modernista - Tusen tack mycket för exemplaret!
Format: Inbunden
Publikationsår: 2015
Språk: Svenska

Handling: "Sex veckor har gått sedan undergångens änglar nedsteg för att utplåna den moderna världen som vi känner den. Brutala gatugäng reagerar på dagarna, rädsla och vidskepelse styr på nätterna. När krigsänglar för bort en hjälplös liten flicka tänker Penryn, hennes sjuttonåriga syster, göra allt för att få henne tillbaka. Allt, inklusive slå ihop sig med Raffe, en skadad fiendeängel. /.../"
Taget från bokens baksida

Åsikter: Jag måste bara börja med att säga at jag fullkomligt älskar omslaget! Den är så fin och simpel, men ändå speciell. 

Redan från början hoppar man in i all action. Det är ingen lång introduktion som de flesta böcker har, utan i denna så får man reda på det mesta relativt snabbt. Jag gillade tempot, och det saktade aldrig ner. Det gjorde boken riktigt svår att lägga ifrån sig, vilket ledde till några sömnlösa nätter..

Världen, som är post-apocalyptic, är så bra gjord. Den ät uppbyggd på ett väldigt bra sätt, och det märks verkligen att författaren har lagt ner tid på att göra den. Och enbart värld är det som ger en bra bok.

Karaktärerna var underbara. Penryn är bland mina favoritprotagonister. Hon är precis det man oftast saknar i media, en person som kan stå på sig själv, men ändå har känslor. Hon hade många olika sidorn, och allt gick så bra ihop.

Boken var riktigt härlig att läsa. Karaktärerna var välskrivna, världens som det utspelade sig i var hemsk, dialogerna kunde vara roliga mitt bland det hemska, och storyn är mer än hållbar. 

Det finns egentligen inte så mycket mer att säga, förutom; läs den!!

Plus: Världen!

Minus: Att den tog slut?

Mest intressanta karaktär: Penryn

Första meningen: Ironiskt nog har solnedgångarna varit magnifika sedan attackerna.

Betyg:

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar