torsdag 14 maj 2015

Trummornas Dån

Titel: Trummornas Dån (Outlander #4)
Författare: Diana Gabaldon
Sidantal: 908
Förlag: Bookmark Förlag- Tack för exemplaret! 
Format: Storpocket
Publikationsår: 2014
Språk: Svenska

Handling: I den fjärde boken i serien så befinner sig Claire och Jamie i de amerikanska kolonierna. Claire har all kunskap om den Nya Världen och dess historia, men för dem framtid. Trots detta väljer de att slå sig ner i hopp om att leva i frid. 
Faror hotar från olika håll, och det minst förväntade sker: Brianna, Claire och Jamies dotter har också tagit sig till det förgångna. 
Åsikter: Som vanligt är det svårt att veta var man ska börja. Omslaget är fruktansvärt fint, älskar färgen och alla små detaljer. 
 Med det sagt så borde vi gå in på berättelsen...
Jag kan inte betona hur välskriven boken är. Författarinnans research märks verkligen. Det gör så att hela berättelsen får ett nytt djup, samtidigt som det är historiskt korrekt. Samtidigt så är det ingen faktabok. Utan all kunskap författarinnan har har byggts in på ett nästan omärkbart sätt. Historien känns naturlig på det sättet!
Tyvärr så kändes den första halvan av boken lite seg. Men inte så seg att man gav upp, utan på det sättet att man vill ha lite mer spänning. De andra böckerna har varit så spännande på det sättet. Fast när man närmade sig andra halvan, då kom storyn igång på riktigt.
Allt som allo var det en riktigt bra bok! Inte lika fängslande som de andra, men nästan. Så jag tycker definitivt man ska fortsätta med denna serie.
 
Plu: All karaktärsutveckling! Jag gillade även hur Briannas och Rogers relation blomstrade igenom boken.

Minus: Att den började lite segt.

Mest intressanta karaktär: Roger, men även Brianna.

Första meningen: Jag hörde trummorna långt innan soldaterna kom inom synhåll.

Betyg:

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar