onsdag 20 augusti 2014

Shatter Me | Unravel Me | Ignite me

Titel: Shatter Me (Shatter Me #1)
Författare: Tahereh Mafi
Sidantal: 340
-----------------------------------
Handling: Juliettes beröring är dödlig. Ingen vet varför, inte ens hon själv. Hon sitter inlåst för mord.  I en värld av spillror har ingen tid för att bry sig om en 17-åring som hållts ansvarig för mord. En regim med namnet The Reestablishment har tagit över kontrollen i landet. De som står i vägen för dem utrotas. Världen är på gränsen till ett stort krig, och kanske är Juliettes dödliga beröring något som regimen kan dra nytta av. Juliette måste välja, att vara ett vapen eller en krigare.

Omdöme: WOW säger jag bara. Den var förvånansvärt bra. Boken fokuserade allra mest på Juliette och hennes resa, och inte på den dystopiska världen. Men det gjorde mig absolut ingenting, för boken var så välskriven och det var så himla bra gjorda karaktärer, de var stabila.
Det var fascinerande att se hur andra utvecklades ur Juliettes perspektiv. Man kunde inte låta bli att kära sig ner i många av karaktärerna.
_______________________________________________________________________

Titel: Unravel Me (Shatter Me #2)
Författare: Tahereh Mafi
Sidantal: 461
-----------------------------------
Kan innehålla spoilers från tidigare delar!

Handling: Juliette har tagit sig till Omega Point, ett ställe där hon kna vara säker och fri från The Reestablishment och Warner. Men hon kommer alltid ha sin dödliga beröring. I uppföljaren måste hon ta beslut som kan förändra hennes liv för alltid. Ska hon gå efter det hon vill ha eller det hon anser vara rätt?

Omdöme: Extremt bra uppföljare. Det fanns stunder då jag ville banka vett i skallen på Juliette, men också Adam. Som när de två hade samma konversation ca 3235 ggr. Fast jag antar att det är så de utvecklas.

Warner och Kenji blev i denna bok mina älsklingar. Tyckte riktigt mycket om dem innan, men wow, de imponerade verkligen på mig i Unravel Me. Efter att ha läst denna bok kände jag verkligen behovet av att läsa den avslutande delen!
_______________________________________________________________________

Titel: Ignite Me (Shatter Me #3)
Författare: Tahereh Mafi
Sidantal: 421
-----------------------------------
Kan innehålla spoilers från tidigare delar!

Handling: Så vitt Juliette vet är inga av hennes vänner vid liv efter förstörelsen av Omega Point. Men det hindrar inte henne från att vilja störta The Reestablishment en gång för alla. Den enda hon har som hjälp är Warner, hennes forna svurna fiende.  Juliette får kämpa för det hon anser vara rätt och ensamheten som hemsöker henne.

Omdöme: Ville verkligen inte att boken skulle ta slut. Den var riktigt bra, från början till slut. Tempot var högt hela tiden och karaktärerna utvecklades som attan och man fick se nya sidor av dem. Kenji och Warner stal mitt hjärta förut, men nu säkrade de sina platser i det. Det var ett värdigt slut på hela serien. Det enda negativa var att Adam kändes lite OOC, men sen så kanske han alltid var den person som han var i Ignite Me. Man kanske bara inte såg det eftersom det är trots allt Juliettes ögon man ser allt ur.


// L 

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar