söndag 8 november 2015

Snö och Aska

Titel: Snö och Aska
Serie: Outlander #6
Författare: Diana Gabaldon
Sidantal: 1279
Förlag: Bookmark Förlag - Tack så jättemycket för exemplaret!
Format: Storpocket
Publikationsår: 2014 (org 2006)
Språk: Svenska (org engelska)
Handling: Året är 1772. Det nordamerikanska frihetskriget är på väg att börja, vilket alla oroligheter och uppror redan visar. Jamie får som uppgift att ena alla folk, de amerikanska urinvånarna, nybyggarna, för att Storbritannien ska få hålla kvar sitt styre över dessa reioner. Men eftersom Jamie, tack vare Claire, redan vet att kolonierna kommer bli självständiga under vita nordamerikaners styre så blir det ett problem för honom. Det kommer fler hot, och Jamie kan bara hoppas på att historien visar fel.

Åsikter: Denna bok höll verkligen måttet! Det är en riktig bjässe på många sidor, och även om det tog lite tid att läsa så tyckte jag ändå att det gick rätt snabbt. Det kändes inte som att det tog lång tid. Så det visar hur man flög igenom boken!

Boken hade allt man kan önska sig egentligen. Det fans action, drama, romantik och mycket mycket mer. Perspektiven böts väldigt ofta också, vilket jag personligen tyckte om eftersom man fick se saker ut fleras ögon.

Jag älskade dynamiken mellan alla karaktärer. Det kändes så naturligt på något sätt, och det var trevligt att ha det som fokus istället för den amerikanska revolutionen.

Mitt enda klagomål är att det fanns vissa element som egentligen inte lade till något till storyn, men som fick relativt mycket fokus ändå.

Men allt som allo så är serien fortfarande bra. Författaren har lyckats hålla mig intresserad genom sex väldigt tjocka böcker. Så det är värt att läsa denna serie!


Första meningen: Tiden är många av de saker människor säger att Gud är.

Betyg:


Inga kommentarer :

Skicka en kommentar