söndag 27 september 2015

De Odödligas Sång

Titel: De Odödligas Sång
Serie: Edens Blod #3
Författare: Julie Kagawa
Sidantal: 394
Förlag: Harper Collins - Tack så mycket för exemplaret! 
Format: Danskt band
Publikationsår: 2015
Språk: Svenska

Handling: Detta är den avslutande delen i trilogin om Allie. Sarren har triumferat gång på gång över henne och sin famillj, Kanin och Schakalen. Och nu när Zeke är borta så är Allie mer än bestämd att göra slut på honom. Men allting är inte så bra med Allie, förlusten av Zeke får henne att vika undan för Hungern och monstret inom sig. Till råga på allt så är viruset tillbaka, starkare än någonsin.

Åsikter: Jag flög igenom denna bok. Den var riktigt spännande, och jag känner att det är ett bra avslut på en serie.

Jag tyckte det var skönt hur Allie inte var fast i sin "monster"-bubbla så länge, och hur hon fick saker gjorda hela tiden. Relationerna utvecklades väldigt mycket, jag njöt av familjedynamiken som genomsyrade denna bok.

Rent handlingsmässigt var den lite seg i början, då det var mycket "han är död, finns ingen poäng med någonting", men så fort det gick över och Allie började ta för sig så blev det mycket bättre.

Boken knöt ihop trilogin riktigt bra, så det är definitivt värt att läsa denna serie! Det är lite sorgligt att serien är över, men det är ett värdigt slut.

Plus: Familjedynamiken!

Minus: Zekes roll... Den blev bättre, definitivt, men ibland ville jag bara slå igen hans huvud.

Mest intressanta karaktär: Älskar Kanin så mycket! Schakalen är också en stor favorit, de båda är så välskrivna och oj vad jag älskar dem.

Första meningen: Utpostens port gnisslade när vinden fick den att svänga fram och tillbaka på sina gångjärn.

Betyg:

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar