tisdag 26 augusti 2014

Tell the Wolves I'm Home | The Wishing Spell | If I Stay

Titel: Tell the Wolves I'm Home
Författare: Carol Rifka Brunt
Sidantal: 355
--------
Handling: "New York 1987. Fjortonåriga Junes morbror dör i aids. Han var den viktigaste personen i världen och hans död lämnar henne ensam och tyngd av sorg. Tills hon träffar Toby, en man som också sörjer Finn. Mellan honom och June växer en oväntad och annorlunda vänskap fram, en vänskap som får hemligheter som länge varit dolda att dras fram i ljuset. Och June lär sig saker om sig själv och sina närmaste som förändrar henne för alltid." 
(Handling hämtad från baksidan av den svenska versionen)

Omdöme: Denna bok plockade jag upp när jag tog en liten tur till biblioteket för ett tag sedan. Jag hade inte hört talas om den förr, så jag hade inga förväntningar. Boken var skriven på ett sådant fint och poetiskt sätt. Den hade så himla många element och jag njöt av att läsa den! Den var riktigt fin och underbar att läsa. Man fick följa med June, när hon upptäckte sanningen om henne och hennes familj, varför hon aldrig träffat Toby förr, varför hennes syster inte är lika bra vän med henne som förr. Boken pratar om smärtan av att förlora någon och hur saknaden kan få en att göra saker man aldrig skulle göra förr. Hur det finns ett oändligt antal olika sorters kärlekar i denna värld och ingenting behöver vara fel. Rekommenderas starkt! 

Första mening: My sister, Greta, and I were having our portrait painted by our uncle Finn that morning because he knew he was dying.
________________________________________________________________________________

Titel: The Wishing Spell (The Land of Stories #1)
Författare: Chris Colfer
Sidantal: 438
--------
Handling: Syskonen Alex och Conner Bailey befinner sig plötsligt i en främmande och magisk värld. De kom dit genom en värdefull sagobok de ägde. I den andra världen möter Conner och Alex alla sagokaraktärer de läste om medan de växte upp. Men drömresan tar en sämre vända då syskonen möter sagoväsen som häxor, vargar och goblins. Det visar sig snart att ta sig hem kanske inte kommer vara lika enkelt som de först trodde.

Omdöme: Boken var riktigt söt! Den var helt enkelt allmänt mysig och en lagom lugn läsning. Jag fick väldigt många Once Upon a Time-vibbar (TV-serien), men det är bara något positivt. 

Språket var inte det bästa, och det var lite förutsägbart. Men boken var så himla mysig, så jag tycker personligen att det inte gör någonting! 


Första mening: Once upon a time…” Mrs. Peters said to her sixth-grade class.
_________________________________________________________________________________

Titel: If I Stay
Författare: Gayle Forman
Sidantal: 272
--------

Handling: Sjuttonåriga Mia har många beslut att ta i livet. Ska hon välja att följa sitt hjärta när det gäller musiken, även om det innebär att hon lämnar alla hon älskar efter sig? Eller ska hon stanna kvar och vara med sin familj?

En kall dag förändras allt för Mia. Hon och hennes familj hamnar i en bilolycka. Alla hennes valmöjligheter försvinner, och kvar finns endast ett. Det enda som har någon betydelse.

Omdöme: Boken är en perfekt lättläsning. Den är inte speciellt tjock, och språket är väldigt lätt att följa. Däremot är självaste handlingen rätt tung om man är känslig för döden och saker i den stilen. Men jag tyckte att boken var väldigt vacker, den var livsupskattande samtidigt som den var fylld av förlust. Jag tycker verkligen man borde läsa boken om man vill läsa en något smalare bok men som ändå är riktigt bra! 

Första mening: Everyone thinks it was because of the snow.
// L 

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar