tisdag 3 mars 2015

Where Rainbows End | Hur man botar en feminist

Titel: Where Rainbows End
Författare: Cecilia Ahern
Sidantal: 512
Språk: Engelska

Rosie och Alex är barndomsvänner. De kommer varandra bara närmre och närmre för varje dag som går. Men när de vid sjutton års ålder börjar se varandra i ett mer romantiskt ljus flyttar Alex familj från Dublin till Boston. Rosie ser till så att hon kommer in på ett college nära Alex, men innan hon åker upptäcker hon att hon är gravid. Framtiden är inte lika klar längre, och Alex och Rosie är separerade. 
----------

Jag älskar hur boken är skriven! Det är i brevform, chattform och mejlform. Det var lite konstigt i början, men när man kom in i det så såg man hur genialt det var.

Boken var riktigt mysig och trevlig. Blev stundvis så himla frusterad för ville verkligen att de skulle bli tillsammans. Gång på gång missade de varandra. Det var frustrerande, men oj vad det blev bra i slutändan! Det var så naturligt alltihop. Man fick följa med dem genom så många år och se hur de utvecklades och försökte leva sina liv så gott de kunde, trots de var så olika. 

Så jag tyckte verkligen om boken, rekommenderas om man vill ha en lite lättare läsning.______________________________________________________________

Titel: Hur man botar en feminist
Författare: Nanna Johansson
Sidantal: 125
Språk: Svenska
----------
Det var ett väldigt bra tag sedan jag läste denna (början av året), men minns att jag tyckte om denna bok rätt mycket. Det är en samling av serier, collage, photoshoppningar och bildmaterial. De går i attack mot näthatare, rasister, främlingsfientliga och anti-feminister. 

Jag diggade boken, men var lätt att läsa och fylld med humor! Ibland blev det lite tröttsamt för det blev så långt, men den var i helhet bra. Den rekommenderas om man har liknande politiska åsikter, annars kanske detta inte är ens kopp med te. // L

1 kommentar :

  1. Hej L! Kul att se att bloggen fortfarande är vid liv. :) Synd att du inte kapade hem några böcker i år, jag kapade hem som sagt massa B-böcker. :)
    Det har jag! Läste The Kite Runner för skolan, och gillade den mycket! Själv då?

    SvaraRadera