lördag 25 oktober 2014

Four: A Divergent CollectionLäste ut Four: A Divergent Collection idag, så tänkte recensera varje novell. 
Detta är alltså en novellsamling, tillhörande Divergent-trilogin. I Four finner vi : The Transfer, The Initate, The Son och The Traitor.
------------------------------


Titel: The Transfer (Divergent #0.5)
Författare: Veronica Roth
Sidantal: 32
Språk: Engelska

Jag tyckte om denna novell väldigt mycket. Eller, jag tyckte om alla. Men denna utspelar sig då Tobias går igenom testet, Choosing Day, men även hur han fick smeknamnet "Four". Det var väldigt kul att få lära känna Tobias lite mer.


Titel: The Initiate (Divergent #0.2)
Författare: Veronica Roth
Sidantal: 39
Språk: Engelska

I den andra novellen får man följa Four genom hans nya tillvaro i Dauntless. Han har svårt att öppna upp sig själv och skaffa vänner, och samtidigt är träningen brutal och han skaffar fienden snabbt.

Titel: The Son (Divergent #0.3)
Författare: Veronica Roth
Sidantal: 65
Språk: Engelska

Denna novell var lite längre än de andra två. Den utspelar sig praktiskt taget direkt efter The Initiate. Tobias är nu en fulländad Dauntless. Men han har en massa svåra val framför sig, och när han upptäcker chockerande hemligheter vet han inte vad han ska göra längre. 

Jag älskade denna novell eftersom den verkligen reflekterade Fours komplexa identitet.Titel: The Traitor (Divergent #0.4)
Författare: Veronica Roth
Sidantal: 48
Språk: Engelska

Sista novellen. Denna utspelar sig parallellt med Divergent. Alltså är det några scener som synts förut, och andra som inte har gjort det, ur Tobias perskeptiv. Jag måste erkänna att denna är min favorit, älskade hur han såg på Tris. Kände även att denna novell var den enda som faktiskt tillförde något extra till Divergent-serien.

-----------------------------

Överlag så var denna novellsamling riktigt bra! Njöt av att läsa den och att återupptäcka Divergent-världen. Språket var så lättsamt, vilket var välkomnande i denna uppsjö av plugg jag har.//L

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar