tisdag 16 september 2014

Solsystemet

Titel: Solsystemet
Serie: -

Författare: David W. Hughes och Carole Stott

Sidantal: 144

Förlag: Lind & Co - Tack så hemsk mycket för exemplaret!

Format: Inbunden

Publikationsår: September 2014


Handling: I denna bok får man läsa fascinerade fakta och information om vårt universum. Fokuset ligger på solsystemet och dess historia. Det finns väldigt många fotografier, inklusive nya foton från Curiosity, NASAs robotbil som sändes till Mars.

Åsikter: Upptäckte att denna bok hade levererats hem idag. Det första jag gjorde var att förkasta pluggandet och började läsa i denna.

Det är väldigt lätt läsning. Ingenting man behöver anstränga dig för att läsa. Textstorleken är bra och eftersom det är rikligt illustrerat så känns allting lättare att ta in.

Det är svårt att motivera varför jag gillar denna bok så mycket. Men den är riktigt bra gjord! Alla förklaringar till saker och ting och intressanta fakta gjorde den så underhållande, samtidigt som man lärde sig något.

Sen så är man lite av en astronomi-fantast, så det kan ha lite med saken att göra. Nej jag tänker ta och säga att om man tycker att det är intressant med universumet så är det nästan ett måste att läsa denna bok!


Plus: Alla fotografier! Oj vad de var fascinerande och underbara att se på. De två fotona är lite smakprov från boken.

Minus: Hmm.. Att den var så kort kanske? Haha. Finns inget som jag kommer på som jag ogillade.

Första meningen: Solsystemet består av vår stjärna, solen, och ett stor antal objekt som kretsar kring den.


Betyg:

Författarna: David W. Hughes är en föredetta professor i astronomi vid universitetet i Sheffield och är även vice ordförande i Royal Astronomical Society. Carole Stott har skrivit många böcker om rymden för folk i alla åldrar, hon har även tidigare arbetat i Old Royal Observatory i Greenwich.

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar